Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken barnehage

Med spent forventning

Uken som gikk var vanskelig både for sekretariatet og for oss i utvalget. Vi fikk da beskjed om at sekretariatet for FUB og FUG må flytte til Bø i Telemark i løpet av 2018. Beskjeden var overraskende og det er vanskelig å vite hvordan veien blir videre.

Barnehagebarn sitter på stein i skogen

Barnehageansatte må våge å bry seg om barnas fritid

De ansatte i barnehagen må våge å involvere seg i hvem barna leker med hjemme. Hvem som blir med hvem hjem etter barnehagetid, bekrefter ofte leke- og vennskapsmønstre i barnehagen. Det kan forsterke ekskludering. 

Marie Skinstad-Jansen desember 2016

FUB og FUG flyttes til Bø i Telemark

Regjeringen har i dag bestemt at sekretariatet for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) skal flyttes til Bø i Telemark. Flyttingen skjer innen utgangen av 2018.

FUB på studiebesøk i Stormyra barnehage

Sunt kosthold viktig for alle barn

Da FUB hadde utvalgsmøte sist uke, diskuterte vi blant annet kosthold i barnehagen. Her er variasjonene store. Det synes FUB er feil.

Liten gutt bakfra i grønt gress

Det koster å gi et dårlig tilbud

Altfor mange barn med rett til spesialundervisning får verken et godt faglig tilbud eller inngår i et sosial fellesskap. Det koster samfunnet dyrt. Ikke bare kan barna selv falle ut av skole- og yrkesliv. Foreldrene må også sette jobb, karrierer og egen helse til side for å kjempe for barnas rettigheter hver dag.

Data og barn 1

Barnebilete på nett – foreldra sitt ansvar

Vi er så stolte! Det er så enkelt. Det skjer så fort. Å knipse bilete av dei søte små og publisere dei i sosiale medium er noko dei aller fleste foreldre har gjort eller gjer jamleg. Men tenkjer vi over konsekvensane?
 

Banner med lenke til evalueringsskjma for FUBs rådgivning og foredrag

Banner som peker til nullmobbing.no hos Utdanningsdirektoratet

Barnehagefakta.no, banner til nettstedet

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk