Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FUB-lederen på FUB-konferansen i Bergen 2017

Vi må våge å bry oss!

Sist uke deltok FUB på et utdanningspolitisk møte i regi av Kunnskapsdepartementet der temaet var dannelsesoppdraget i polariseringen og ekstremismens tid. Etter både gode innlegg og dialoger sitter jeg igjen med følelsen av hvor viktig inkludering her.

Thomas Nordahls presentasjon

Mobbing i barnehagen må tas på alvor

Mobbing starter gjerne i barnehagen. Det er på tide at barn får en like sterk rett til et trygt og godt barnehagemiljø uten mobbing som elevene har i skolen.

Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken barnehage

Velkommen til nytt barnehageår!

Det er tid for tilvenning i barnehagen og mange barn og foreldre har sin aller første dag der. Det å starte i barnehagen innebærer store forandringer og er kanskje en av de aller største overgangene for liten og stor.

FUB på studiebesøk i Stormyra barnehage

Sunt kosthold viktig for alle barn

Da FUB hadde utvalgsmøte sist uke, diskuterte vi blant annet kosthold i barnehagen. Her er variasjonene store. Det synes FUB er feil.

Liten gutt bakfra i grønt gress

Det koster å gi et dårlig tilbud

Altfor mange barn med rett til spesialundervisning får verken et godt faglig tilbud eller inngår i et sosial fellesskap. Det koster samfunnet dyrt. Ikke bare kan barna selv falle ut av skole- og yrkesliv. Foreldrene må også sette jobb, karrierer og egen helse til side for å kjempe for barnas rettigheter hver dag.

Data og barn 1

Barnebilete på nett – foreldra sitt ansvar

Vi er så stolte! Det er så enkelt. Det skjer så fort. Å knipse bilete av dei søte små og publisere dei i sosiale medium er noko dei aller fleste foreldre har gjort eller gjer jamleg. Men tenkjer vi over konsekvensane?
 

Marie Skinstad-Jansen desember 2016

Bekymringsfullt om samarbeid i barnehagen

Hver uke leverer vi våre kjære små i barnehagen. Felles for alle oss foreldre er at vi håper at dagen deres blir fin, at de har venner å leke med og at de er omgitt av varme og gode voksne.

Havnabakkenbarn i lek

Rammeplanen: Mye bra, men FUB ønsker mer om lek og vennskap

FUB synes den nye rammeplanen for barnehagen er blitt et godt og tydelig dokument. Men de ønsker mer om lekens og vennskapets betydning, en presisering av hvordan overgrep mot barn kan forebygges og avdekkes, og de vil ha inn ordet kjønnsidentitet.

Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken bhg

Hektisk og viktig høst

Denne høsten har FUB arrangert tre barnehagekonferanser for foreldre i både Tromsø, Kristiansand og Bergen. Vi har til sammen møtt rundt 200 engasjerte foreldre og ansatte i barnehagene.

Jente med maling på hendene

Barnehagedagen 2017: Vi vil leke

I 2017 er Barnehagedagen 14. mars. Årets tema er barnehagens arbeid med lek og lekens betydning for barns vennskap. Leken og det å ha noen å leke med, er det som barn selv sier er viktigst for å trives. Slagordet er: «Vi vil leke».

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk