Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FUB på studiebesøk i Stormyra barnehage

Sunt kosthold viktig for alle barn

Da FUB hadde utvalgsmøte sist uke, diskuterte vi blant annet kosthold i barnehagen. Her er variasjonene store. Det synes FUB er feil.

Liten gutt bakfra i grønt gress

Det koster å gi et dårlig tilbud

Altfor mange barn med rett til spesialundervisning får verken et godt faglig tilbud eller inngår i et sosial fellesskap. Det koster samfunnet dyrt. Ikke bare kan barna selv falle ut av skole- og yrkesliv. Foreldrene må også sette jobb, karrierer og egen helse til side for å kjempe for barnas rettigheter hver dag.

Data og barn 1

Barnebilete på nett – foreldra sitt ansvar

Vi er så stolte! Det er så enkelt. Det skjer så fort. Å knipse bilete av dei søte små og publisere dei i sosiale medium er noko dei aller fleste foreldre har gjort eller gjer jamleg. Men tenkjer vi over konsekvensane?
 

Marie Skinstad-Jansen desember 2016

Bekymringsfullt om samarbeid i barnehagen

Hver uke leverer vi våre kjære små i barnehagen. Felles for alle oss foreldre er at vi håper at dagen deres blir fin, at de har venner å leke med og at de er omgitt av varme og gode voksne.

Havnabakkenbarn i lek

Rammeplanen: Mye bra, men FUB ønsker mer om lek og vennskap

FUB synes den nye rammeplanen for barnehagen er blitt et godt og tydelig dokument. Men de ønsker mer om lekens og vennskapets betydning, en presisering av hvordan overgrep mot barn kan forebygges og avdekkes, og de vil ha inn ordet kjønnsidentitet.

Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken bhg

Hektisk og viktig høst

Denne høsten har FUB arrangert tre barnehagekonferanser for foreldre i både Tromsø, Kristiansand og Bergen. Vi har til sammen møtt rundt 200 engasjerte foreldre og ansatte i barnehagene.

Jente med maling på hendene

Barnehagedagen 2017: Vi vil leke

I 2017 er Barnehagedagen 14. mars. Årets tema er barnehagens arbeid med lek og lekens betydning for barns vennskap. Leken og det å ha noen å leke med, er det som barn selv sier er viktigst for å trives. Slagordet er: «Vi vil leke».

Barnehageport

FUB fornøyd med forslag til rammeplan

FUB er godt fornøyd med forslag til ny rammeplan for barnehager, spesielt at ansvars- og oppgavefordeling er tydeliggjort og at viktige temaer som mobbing og foreldresamarbeid er tatt med.

Marie Skinstad-Jansen foran barn på matkultursenter

Å engasjere seg gir trygghet

Å engasjere seg i barnehagen er både morsomt og viktig. Da jeg som "nybakt barnehagemor" ble med i samarbeidsutvalget (SU), fikk jeg en mye større forståelse for hvordan barnehagen jobber og hvorfor.

Åse-Berit Hoffart og Lou C. Norreen med brosjyre

Tid for det gode samarbeidet

Et nytt barnehageår er i gang, og det er tid for å etablere gode samarbeidsarenaer mellom hjem og barnehage. I disse dager velges foreldrerepresentanter til foreldreråd og samarbeidsutvalg. Kanskje noe for deg?

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk