Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marie Skinstad-Jansen i Drammen sept17

Alle barn skal bety noe for fellesskapet

Det viktigste vi kan gjøre for å gi barna en god start på utdanningsløpet er å klare å inkludere alle barn! I rammeplanen for barnehagene står det at i barnehagen skal alle barn erfare å være betydningsfulle for fellesskapet og være i positivt samspill med barn og voksne.

Havnabakkenbarn i lek

Si din mening om barnehagen!

I hele november kan du som foresatt bidra til å heve kvaliteten i norske barnehager. Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Utdanningsdirektoratet ber deg bruke tre minutter på å svare på spørsmålene.

FUB-leder Marie Skinstad-Jensen på Geitmyra

Foreldrenes lommebok styrer barnehagemåltidene

Det er et paradoks at det er moderasjonsordninger på oppholdsbetaling i barnehagen, men ikke på kostpenger. Dette slår negativt ut og fører til store forskjeller i kvaliteten på barnehagemåltidene. Dette må endres, mener FUB.

FUB-møte i Drammen september 2017

FUB vil ha minimumsbemanning i hele åpningstiden

FUB støtter forslaget om en minimumsnorm for bemanning i barnehagen, men mener den må gjelde i hele åpningstiden slik at det ikke kan planlegges med flere barn pr. voksen deler av dagen.

FUB-lederen på FUB-konferansen i Bergen 2017

Vi må våge å bry oss!

Sist uke deltok FUB på et utdanningspolitisk møte i regi av Kunnskapsdepartementet der temaet var dannelsesoppdraget i polariseringen og ekstremismens tid. Etter både gode innlegg og dialoger sitter jeg igjen med følelsen av hvor viktig inkludering her.

Thomas Nordahls presentasjon

Mobbing i barnehagen må tas på alvor

Mobbing starter gjerne i barnehagen. Det er på tide at barn får en like sterk rett til et trygt og godt barnehagemiljø uten mobbing som elevene har i skolen.

Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken barnehage

Velkommen til nytt barnehageår!

Det er tid for tilvenning i barnehagen og mange barn og foreldre har sin aller første dag der. Det å starte i barnehagen innebærer store forandringer og er kanskje en av de aller største overgangene for liten og stor.

FUB på studiebesøk i Stormyra barnehage

Sunt kosthold viktig for alle barn

Da FUB hadde utvalgsmøte sist uke, diskuterte vi blant annet kosthold i barnehagen. Her er variasjonene store. Det synes FUB er feil.

Liten gutt bakfra i grønt gress

Det koster å gi et dårlig tilbud

Altfor mange barn med rett til spesialundervisning får verken et godt faglig tilbud eller inngår i et sosial fellesskap. Det koster samfunnet dyrt. Ikke bare kan barna selv falle ut av skole- og yrkesliv. Foreldrene må også sette jobb, karrierer og egen helse til side for å kjempe for barnas rettigheter hver dag.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk