Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jente maler i barnehagen

Barnehagedagen 2018: La meg skape!

I 2018 arrangeres Barnehagedagen tirsdag 13. mars. Tema er barnehagens arbeid med kunst, kultur og kreativitet under slagordet: «La meg skape!»

Rammeplan for barnehager

FUB med storutsending til alle landets barnehager.

I månedene oktober/november har FUB hatt en stor postsending til alle landets barnehager. Målgruppen for utsendingen er primært foreldrene, men FUB ønsker også å gjøre barnehageeier kjent med FUB og utvalgets virksomhet.

FUB-rådgiverne holder foredrag FUBkonf2017

Tillit og likeverdighet avgjørende

Trygghet, tillit og samarbeid var stikkord da FUBs seniorrådgivere Lou Cathrin Norreen og Åse-Berit Hoffart holdt foredrag på Foreldrekonferansen 2017.

Kunsten å møte en bjørn -  og forfatteren

Kunsten å møte en bjørn

Hva er verdien av en profesjonell barnehage når man møter en krise? spurte forfatter Camilla Otterlei da hun fortalte den vonde mobbehistorie til sønnen. Ingen voksne så det eller grep inn. Hun skrev siden boken ”Kunsten å temme en bjørn” som også var tema for dag to på foreldrekonferansen.

Barns behov for bevegelse og lek skulle ivaretas da 6-åringene begynte på skolen. At vi ikke greide dette er et stort svik mot de minste. Skal alle disse smårollingene med krutt i kroppen sitte stille? Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel å s

Håvard Tjora: Et svik å ikke ivareta barnas behov for lek og bevegelse

Barns behov for bevegelse og lek skulle ivaretas da 6-åringene begynte på skolen. At vi ikke greide dette er et stort svik mot de minste. Skal alle disse smårollingene med krutt i kroppen sitte stille? Det er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel å sitte stille bak en pult, sa lærer og forfatter Håvard Tjora på Foreldrekonferansen 2017.

Marie Skinstad-Jansen oktober 2017

Åpen høring: FUB ber om handlingsrom for kommunene

I åpen høring om statsbudsjettet 2018 31. oktober sa FUB-leder Marie Skinstad-Jansen at FUB er bekymret for bemanningen i barnehagene, og spesielt for de yngste. Kommunene må derfor sikres handlingsrom for å få gjennomført både en nasjonal bemannings- og pedagognorm, sa hun.

Halloween-gotteri og bøtte

En god halloween for alle

Foreldre må gå sammen om felles retningslinjer og ta regien foran tirsdagens Halloween. Alle barn må være inkludert og ha noen å gå med eller feire med.

Barnehageport

Foreldrekonferansen er fulltegnet

Foreldrekonferansen 5. og 6. november er nå fulltegnet og vi har stengt for påmeldinger. Her er litt praktisk informasjon til deltakerne. Vi gleder oss! 

Lou C. Norreen og Åse-Berit Hoffart med haustens utsending

FUB-materiell til alle barnehagar

Dei nærmaste vekene sender FUB ut nyttig materiell til alle barnehagane i landet med informasjon til foreldre og tilsette. Samarbeid mellom heim og barnehage og ny rammeplan er blant temaa.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk