Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marie Skinstad-Jansen Drammen 2017

FUB glad for gratis kjernetid for 2-åringer

FUB er glad for at 2-åringer også skal omfattes av tilbudet om behovsprøvd, gratis kjernetid i barnehagen. – Barns utvikling av språk og vennskap på et tidlig tidspunkt i livet er avgjørende viktig for barnets videre liv, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

Forskning - to barn og en bøtte

Samarbeid på tvers for gode oppvekstmiljøer

Hvordan kan frivillig sektor og andre tjenester samarbeide med barnehagene og skolene for å skape best mulig oppvekstmiljøer? Det er temaet for På Tvers-konferansen som FUG og FUB er med og arrangerer onsdag 20. september.

Fungerande kontorsjef Lou Noreen

Adresse: Bø

Måndag 3. september flyttar FUB og FUG sitt sekretariat frå Oslo til Bø i Telemark. Seks av dei ti tilsette fylgjer med jobbane sine til Bø og vil jobbe med litt ulike kontorløysingar.

Full sal mobbeseminar Arendal

Lett å fraskrive seg ansvar for mobbing i barnehagen

Stort engasjement og fullsatt sal da ”Mobbing i barnehagen – et felles ansvar” var tema på Arendalsuka i regi av Partnerskap mot mobbing torsdag. Mobbing som er resultat av barnets læringsmiljø og en lovfestet rett til et godt miljø i barnehagen var viktige tema

Portrett Lou Cathrin Norreen mai 2018

Mobbing i barnehagen tema på Arendalsuka

- Mobbing i barnehagen er et felles ansvar, sier fung. kontorsjef i FUB og FUG, Lou Cathrin Norreen. Hun har ledet arbeidsgruppa for Arendals-seminaret som går av stabelen 16. august kl. 09 på Clarion hotel Tyholmen.

Marianne Dahlseng ny kontorsjef Foto: privat

Marianne Dahlseng ny kontorsjef i FUB og FUG

Marianne Dahlseng (45) frå Helgen i Ulefoss er tilsett som ny kontorsjef i sekretariatet til Foreldreutvalet for grunnopplæringa (FUG) og Foreldreutvalet for barnehagar (FUB). Ho tek over etter Gro Hexeberg Dahl som har leia sekretariatet i åtte år.

God sommer (Foto: Colourbox)

God sommer!

Det nærmer seg sommer og ferie og med avslappende dager for liten og stor. For mange er det spennende dager som venter over sommeren.

Miriam Paulsen og datteren Enny

Enny klar for skolestart

- Enny har vært klar lenge og synes tiden går altfor sakte, sier mamma og FUB-medlem Miriam Paulsen. Fra høsten kan datteren Enny endelig møte storebror, læreren og de andre elevene ved Drag skole, der hun skal gå i en samisk-klasse.

Fargeleggingsbok forside

Ny fargeleggingsbok fra FUB

I juni har FUB ferdig en fargeleggingsbok som barna kan bruk både hjemme og i barnehagen. Illustratør Kristine Sand har tatt for seg 18 temaer fra barnehagen som kan fargelegges – og prates om.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk