Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken barnehage

Med spent forventning

Uken som gikk var vanskelig både for sekretariatet og for oss i utvalget. Vi fikk da beskjed om at sekretariatet for FUB og FUG må flytte til Bø i Telemark i løpet av 2018. Beskjeden var overraskende og det er vanskelig å vite hvordan veien blir videre.

Barnehagebarn sitter på stein i skogen

Barnehageansatte må våge å bry seg om barnas fritid

De ansatte i barnehagen må våge å involvere seg i hvem barna leker med hjemme. Hvem som blir med hvem hjem etter barnehagetid, bekrefter ofte leke- og vennskapsmønstre i barnehagen. Det kan forsterke ekskludering. 

Marie Skinstad-Jansen desember 2016

FUB og FUG flyttes til Bø i Telemark

Regjeringen har i dag bestemt at sekretariatet for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) skal flyttes til Bø i Telemark. Flyttingen skjer innen utgangen av 2018.

Eli Rygg (Foto: Pressefoto)

Viktige FUB-datoer fremover

Før ferien setter inn, minner vi om noen viktige arrangementer og datoer det kan være lurt å merke seg.

Marie Skinstad-Jansen foran Havnabakken barnehage

Mobbing i fokus for FUB i 2016

FUB hadde nok et aktivt utvalgsår i 2016 der mobbing, kvalitet i barnehagen og overganger ble løftet høyt. Særlig ble temaet mobbing og vennskap i barnehagen etterspurt som foredrag fra FUB over hele landet.

Marie Skinstad-Jansen og barn fra Marken bhg

Ny rammeplan: FUB fornøyd med styrking av foreldrerollen

FUB er fornøyd med innholdet i den nye rammeplanen for barnehager og at utvalgets hjertesaker er løftet opp. - Vi er spesielt fornøyd med at foreldrerollen er blitt styrket, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

Ny nettside testes av FUB-leder og sekretariat

Vi har fornyet oss!

Nå har FUBs hjemmeside fått et ansiktsløft. Vi håper den nye siden blir lettere å finne frem på for foreldre og andre som søker råd hos oss.

Barnehagedagen 2017 Marianne Borgen, barn og FUB-leder

– Best å leke når vi er sammen!

– Det er best å leke når vi er sammen, er greie mot hverandre, og når vi kan tulle, tøyse og le. Voksne er ikke så gode på å leke, sa barna i Kværnerdalen barnehage i Oslo da ordfører Marianne Borgen kom på besøk.

Plakat Barnehagedagen Vi vil leke

Barnehagedagen 2017: Vi vil leke!

Tirsdag 14. mars markeres Barnehagedagen over hele landet. Med slagordet ”Vi vil leke”, har rekordmange barn og voksne i år forberedt seg på temaet lek. Det vil de vise frem for omverden på dagen.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk