Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ballonger

FUB fyller 10 år - en aktiv “lillesøster”

I juni 2010 ble Foreldreutvalget for barnehager (FUB) oppnevnt av Kongen i Statsråd.  1. august samme år ble utvalget etablert med syv medlemmer for aller første gang. «Lillesøsteren» til FUG hadde omsider sett dagens lys, 30 år etter at skoleforeldrenes utvalg ble opprettet. Nå har «lillesøster» rukket å bli 10 år! 

Barnehageport

Tips til tilvenning i barnehagen

Det første møtet med barnehagen har mye å si for hvordan barnet ditt vil trives der. Foreldrene og de ansatte må jobbe sammen for å gi barnet den beste starten i barnehagen. Sjekk FUBs ni tips for tilvenning.

Sommer

Barnehageoppstart

Sommeren er over oss og barnehager rundt omkring i landet har gjennomført sommer- og avslutningsfester og lagt planer for sommeråpne (eller -stengte) barnehager. Før vi vet ordet av det, er vi i gang med nytt barnehageår og mange nye og «gamle» barn skal starte opp i barnehagen. 

 

Einar Olav Larsen, leder for FUB, 2020

Mye å være glad for

Etter en annerledes vår så går nok et barnehageår mot slutten. Været er med på å sette oss i sommermodus, og jeg tror folk kjenner på at det skal bli godt med ferie for å få litt avstand til den spesielle perioden vi har vært igjennom. Vi må håpe på at den gunstige smittesituasjonen vedvarer slik at vi ikke trenger å gå tilbake til «rødt» nivå igjen når sommeren er over.

Einar Olav Larsen foto i trapp

En milepæl for barnehagemiljøet

Det var en milepæl for alle aktører som har ønsket å sette mobbing i barnehagen på dagsorden da kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby i slutten av april kunne fortelle at retten til et godt og trygt psykososialt miljø i barnehagen nå skulle lovfestet i Barnehageloven.

Banner med lenke til evalueringsskjma for FUBs rådgivning og foredrag

Banner som peker til nullmobbing.no hos Utdanningsdirektoratet

Barnehagefakta.no, banner til nettstedet

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk