Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lou C. Norreen på fagdag i Asker

Gir foreldreundersøkelsen et riktig bilde?

Vi må være bevisst hvordan vi bruker foreldreundersøkelsen? Er spørsmålene gode nok? Har foreldrene gode nok forutsetninger for å besvare dem? Gir den et reelt bilde?

Planeter på board Maurtuva bhg

Barnehagedagen: - Vi må følge barnas spor

- Kan vi lage regnbuesmoothie? Spørsmålet fra Kornelia på avdeling Knotten i Maurtuva barnehage fikk personalet og de andre barna til å undre seg. For hva var regnbuesmoothie? De gikk i gang med å undersøke.

Programledere og gjester podcast

Ny podcast til Barnehagedagen

- Hvorfor er nysgjerrighet så viktig for barn? spør FUBs seniorrådgiver Lou Cathrin Norreen i en helt ny podcast som er laget til Barnehagedagen. To av de tre ekspertene som har skrevet artikler om barns undring og nysgjerrighet er gjester i studio.

May Britt Drugli

Små barns undring – en ressurs i hverdagen

Små barn er nysgjerrige og interessert i å finne ut av det meste. De er rett og slett små forskere som undersøker alt som kommer i deres vei med iver og glød.

Plakat Barnehagedagen 2019 u tekstfelt

Her er plakatene til Barnehagedagen!

Mange er i gang med planlegging av Barnehagedagen 12. mars. Her er plakater som kan brukes til å invitere foreldre og andre til arrangement, eller som kan henges opp for å minne om årets tema.

Marie Skinstad-Jansen jan 2019

Barnehageforeldre opptatt av organisering og økt medvirkning

I 2018 mottok Foreldreutvalget  for barnehager (FUB) 41 færre saker enn året før om dårlig samarbeid og medvirkning i barnehagen. Det er gledelig. Til gjengjeld spurte nesten dobbelt så mange om ulike sider ved det å organisere seg og å ta verv.

Marie Skinstad-Jansen (t.h.)  og Marianne Dahlseng i KD

Må få en lovfestet rett til et godt barnehagemiljø

- Det bør innføres en individuell rettighet knyttet til barnehagemiljø på lik linje med elevers rettighet i skolen. I tillegg må det lovfestes at barnehagene har plikt til å forebygge, gripe inn og håndtere at barn ikke har det trygt og godt, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

Barnehagebarn sitter på rekke i skogen

Hurra for alle nysgjerrigperer!

Vi trenger nysgjerrige mennesker. Uten nysgjerrigheten stopper vitebegjæret og iveren etter å forstå. Det er også nysgjerrighet som driver vitenskapen fremover. Derfor bør vi juble over alle de flotte, nysgjerrige barna vi har i barnehagen.

Barn hengende i stativ

FUB vil ha skjerping av sikkerheten i barnehagene

FUB mener barnehagene må skjerpe sikkerhetsrutinene. Det bør kreves dokumentasjon på at alle ansatte har hatt grunnleggende sikkerhetsopplæring, og barnehagen må ha nedskrevne rutiner for hvordan ulykker skal forebygges og håndteres.

Tre nyansatte i Bø 2018

Klare til dyst frå nyttår

I januar tek desse tre nye medarbeidarane til i jobbane sine i sekretariatet til FUB og FUG i Bø. Med det er sekretariatet igjen fullt bemanna etter flyttinga frå Oslo til Bø. 1. september.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk