Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Barnehager med vekt på natur og friluftsliv

FUBs ni tips før du velger barnehage

I mange kommuner er 1. mars fristen for å søke barnehageplass. Er du usikker på hvilken barnehage som passer best for ditt barn og familiens behov? Her er FUBs sjekkliste.

Einar Olav Larsen ute

Einar Olav Larsen ny FUB-leder

Folkemusiker, komponist og tobarnspappa Einar Olav Larsen (40) fra Verdal i Trøndelag blir ny leder for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) de neste fire årene. Nytt utvalg ble oppnevnt av Kunnskapsdepartementet i dag. 

Gutt på fanget til voksen

Trygt og godt barnehagemiljø

FUBs høringssvar til forslag om endringer i barnehageloven om barnehagemiljø

Endelig kom lovforslaget FUB har etterspurt og ventet på om barns rett til et trygt og godt barnehagemiljø! FUB er spesielt fornøyd med departementets forslag om å innføre en aktivitetsplikt med delplikter for barnehagens ansatte og for nulltoleranseprinsippet. Samtidig mener FUB det er uhørt at det ikke skal være en håndhevingsordning for barnehageområdet på lik linje som for skoleområdet.

 

Marie Skinstad-Jansen på FUB-konferansen 2019

Takk for at dere kom!

Takk for at så mange av dere deltok på foreldrekonferansen vår sist helg. Det er flott at dere tok dere tid i en hektisk hverdag til å komme! Vi i FUB synes alltid det er hyggelig å treffe ulike foreldre fra vårt langstrakte land og høre om hva nettopp dere er opptatt av.

Barn med mobil

Åpenhet i grenseland - FUBs høringssvar

Foreldrene spiller en viktig rolle og skal være forbilder for egne og andres barn. De skal samarbeide med barnehagen og følge opp og støtte opp om barnehagens arbeid hjemme. For å lykkes med dette trenger foreldrene å involveres sterkere i det forebyggende arbeidet. Høringssvaret nedenfor vil ta utgangspunkt i foreldrenes rolle i samarbeidet med barnehagen.

Banner med lenke til evalueringsskjma for FUBs rådgivning og foredrag

Banner som peker til nullmobbing.no hos Utdanningsdirektoratet

Barnehagefakta.no, banner til nettstedet

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk