Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lasse N¿rbaek

FUB frykter for de sårbare barna

FUB frykter at enkelte barn er spesielt utsatt som følge av stengte barnehager. Hvis stengingen fortsetter etter påske, mener FUB at det må sees på muligheter for delvis åpning, for eksempel ved at alle barnehageplassene reduseres til 50 %.

Einar Olav Larsen ute

Barnehagene må ta initiativ til SU-møter

Barnehagene skal være stengt til over påske. FUB oppfordrer nå barnehagene til ha møter med SU og eventuelt andre råd/utvalg i barnehagen. Kontakt og god dialog mellom tillitsvalgte foreldre og barnehagen er viktigere enn noen gang. SU kan være en viktig kanal for foreldrene i disse dager.

Påskepynting Furuhaugen barnehage

God påske - takk for innsatsen!

Det er tre helt spesielle uker vi nå avrunder. Årets påske blir heller ikke som de fleste hadde planlagt. FUB er full av beundring for alle foreldre som har snudd seg rundt og forsøkt å sjonglere barnehage og hjemmejobbing etter beste evne. Og for de ansatte!

Barnehageport

FUB kritisk til koronaforskrift

FUB støtter flere av forslagene til Midlertidige forskrifter med hjemmel i koronaloven, men mener den må bli tydeligere på flere punkt. Det gjelder blant annet samarbeid med foreldrene, barn med rett til spesialpedagogisk hjelp og tegnspråkopplæring og utvelgelsen av hvem som skal kunne benytte den utvidere retten til barnehageplass.

Einar Olav Larsen, FUB-leder

En nasjonal dugnad

Én time etter at vi hadde avsluttet vårt andre utvalgsmøte, 10.-11. mars i Oslo, sendte kontorsjefen for FUB/FUG ut mail med innføring av de første tiltakene i forbindelse med koronaviruset. Det innebar blant annet forbud mot reise i jobb og at alle møter holdes online.

Banner med lenke til evalueringsskjma for FUBs rådgivning og foredrag

Banner som peker til nullmobbing.no hos Utdanningsdirektoratet

Barnehagefakta.no, banner til nettstedet

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk