Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingrid Lund t.v., Tove Flack og Frode Restad

Mobbing - kva er rett definisjon?

Korleis skal ein definere mobbing? Og korleis vil ulik ordbruk og forståing slå ut i praksis? Dei to forskarane Tove Flack og Ingrid Lund møttes for å greie ut om sine to heilt ulike syn på eit seminar i regi av Partnerskap mot mobbing 9. mai.

FUB-leder Marie Skinstad-Jansen og nestleder Espen Agøy Hegge

FUB i 2018: Mange viktige saker

FUB-utvalget har hatt stor aktivitet i 2018 til tross for at flyttingen av sekretariatet fra Oslo til Bø i Telemark har preget virksomheten. Mange foreldre savnet også i 2018 god dialog og samarbeid med barnehagene. Mobbing var det mest etterspurte temaet for foredrag. 

Statsråd Jan Tore Sanner i Bø

Sanner besøkte FUB og FUG i Bø

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte i dag sekretariatet til FUB og FUG i Bø i Telemark. Besøket ble kombinert med de halvårlige møtene som utvalgene har med politisk ledelse.

Glade småbarn

Stoltenbergutvalget: "Nye sjanser - bedre læring"

NOU 2019:3

FUB har i sitt høringssvar til Stoltenbergutvalgets NOU-rapport "Nye sjanser - bedre læring", vektlagt betydningen av at det er mange nok ansatte med rett kompetanse i barnehagen, for å tilrettelegge for et godt tilbud for både jenter og gutter. FUB er opptatt av at det skal være barnets motivasjon for lek og læring som skal stå i sentrum for barnehagens innhold. FUB er svært skeptisk til Utvalgets forslag til å kartlegge alle barn i barnehagen og til lagring av opplysninger om barn i et nasjonalt register.

Les hele FUBs høringssvar her.

Barnehageport

FUBs ni tips før valg av barnehage

Mange foreldre er usikre på hvilken barnehage som passer best for akkurat sitt barn og det behovet familien har. I mange kommuner er 1. mars fristen for å søke barnehageplass. Her er FUBs sjekkliste.

Banner med lenke til evalueringsskjma for FUBs rådgivning og foredrag

Banner som peker til nullmobbing.no hos Utdanningsdirektoratet

Barnehagefakta.no, banner til nettstedet

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk