Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Afrikansk pappa med jente

Overgang fra små- til storbarnsavdeling i barnehagen

FUB mottar jevnlig henvendelser fra fortvilte foreldre som opplever at barnehagen vil flytte toåringene deres fra småbarns- til storbarnsavdeling midt i et barnehageår. Beslutningen er allerede tatt av barnehagen, og foreldrene blir kun informert om dette uten å bli tatt med på råd først

Overhalla foreldre ler

Hvordan kan vi samarbeide bedre?

- Alt var ikke nytt men det var bra å høre det samme som foreldrene og diskutere etterpå, sa styrer Birgit Prestvik fra Skage barnehage i Overhalla. Fra morgen til kveld hadde hun være med på ledersamling og fellesmøte med foreldrerepresentanter for å lære mer om samarbeid.

Klare til å starte FUB Ørsta

Hvordan starte et lokalt FUB?

Dette lurte foreldre, ansatte og Ørsta kommune på. De inviterte FUBs seniorrådgiver Lou Cathrin Norreen til møter og foredrag med både barnehageansatte og foreldre 26. august. Nå er de klare til å gå i gang. Lurer du på det samme – les mer i saken.

Barnehagebarn lager mat ute - Matkultursenteret

Sunn mat i Oslo-barnehagene

I Bydel St. Hanshaugen i Oslo kommune har prosjektet «Friske og raske barnehager» pågått i fire år. Etter en kartlegging av tre av bydelens 12 barnehager ble det raskt besluttet at noe måtte gjøres med kvaliteten på maten som ble servert.

Planeter på board Maurtuva bhg

Barnehagedagen: - Vi må følge barnas spor

- Kan vi lage regnbuesmoothie? Spørsmålet fra Kornelia på avdeling Knotten i Maurtuva barnehage fikk personalet og de andre barna til å undre seg. For hva var regnbuesmoothie? De gikk i gang med å undersøke.

Miriam Paulsen og datteren Enny

Enny klar for skolestart

- Enny har vært klar lenge og synes tiden går altfor sakte, sier mamma og FUB-medlem Miriam Paulsen. Fra høsten kan datteren Enny endelig møte storebror, læreren og de andre elevene ved Drag skole, der hun skal gå i en samisk-klasse.

Styrer Kristin Nyberg

Barnehagedagen: – Å skape noe er som å leke

Bare tre uker til Barnehagedagen 13. mars og mange er i gang med forberedelser. Snart kommer plakater og en film til inspirasjon. Den er laget i Kulturparken FUS barnehage i Oslo der Kristin Nyberg er styrer.

Vennskap i Vollen barnehage Bodø (Foto Ann-Hilde Hansen

Vennskap i alt de gjør

Vollen barnehage i Bodø har for lengst erkjent at det skjer mobbing i barnehagen. Derfor er vennskap overskriften i alt de gjør, og de har nulltoleranse mot mobbing nedfelt i årsplanen.

Barnehagebarn sitter på stein i skogen

Tøffe turtips på film!

Barnehagedagen 10. mars nærmer seg og hundrevis av barnehagebarn er i full sving med å lage tøffe turtips på plakater. Sjekk filmen fra Fortet Naturbarnehage der de deler sine tips og fine naturopplevelser.

Ressursbank

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk