Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Beate Darrud[1]

Full sirkel for ny FUB-rådgivar

Ho kjem frå ei spanande tid med balansegang mellom å vere oppvekstsjef i to kommunar samstundes og arbeid med kommunesamanslåing. Frå 1. oktober blei Beate Darrud ein del av rådgivarteamet i FUB.

Ballonger

FUB fyller 10 år - en aktiv “lillesøster”

I juni 2010 ble Foreldreutvalget for barnehager (FUB) oppnevnt av Kongen i Statsråd.  1. august samme år ble utvalget etablert med syv medlemmer for aller første gang. «Lillesøsteren» til FUG hadde omsider sett dagens lys, 30 år etter at skoleforeldrenes utvalg ble opprettet. Nå har «lillesøster» rukket å bli 10 år! 

Barnehageport

Tips til tilvenning i barnehagen

Det første møtet med barnehagen har mye å si for hvordan barnet ditt vil trives der. Foreldrene og de ansatte må jobbe sammen for å gi barnet den beste starten i barnehagen. Sjekk FUBs ni tips for tilvenning.

Barn fra Maurtuva

Glad for «gult nivå» på smittevernreglene

Barnehager kan fra neste uke planlegge for en mer normal barnehagehverdag. Folkehelseinstituttet har laget en nivåinndeling med grønt, gult og rødt nivå som viser hvilke smitteverntiltak barnehager og skoler skal følge. Ny veileder er lagt frem i dag. 

Forside overgangsbrosjyren foto

Tips om en god skolestart

Å starte på skolen er en stor begivenhet i et barns liv. Foreldrene kan være like spente og nervøse som barna. Gode forberedelser kan gjøre overgangen fra barnehagen trygg og god både for små og store. Se tipsene fra den nye brosjyren vår her.

Nettmøte Guri Melby og Einar O. Larsen

Guri Melby: - Kunne gitt klarere råd om foreldrekontakt

- Det er grunn til bekymring når foreldre har opplevd kontakten med barnehagen så ulikt. Jeg ser at det kunne vært gitt klarere råd til barnehagene fra myndighetene om dette, sa kunnskapsminister Guri Melby da hun møtte FUB og FUG i dag.

FUB-utvalget siste 2019 Beste

2019: Eit aktivt år for FUB

2019 vart eit aktivt siste år for FUB-utvalet, som fikk utvida sin periode med eit femte år på grunn av flyttinga av sekretariatet. FUB arbeidde målretta med hovudsakene sine: mobbing i barnehagen, kvalitet og overgangar.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk