Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingrid Lund t.v., Tove Flack og Frode Restad

Mobbing - kva er rett definisjon?

Korleis skal ein definere mobbing? Og korleis vil ulik ordbruk og forståing slå ut i praksis? Dei to forskarane Tove Flack og Ingrid Lund møttes for å greie ut om sine to heilt ulike syn på eit seminar i regi av Partnerskap mot mobbing 9. mai.

FUB-leder Marie Skinstad-Jansen og nestleder Espen Agøy Hegge

FUB i 2018: Mange viktige saker

FUB-utvalget har hatt stor aktivitet i 2018 til tross for at flyttingen av sekretariatet fra Oslo til Bø i Telemark har preget virksomheten. Mange foreldre savnet også i 2018 god dialog og samarbeid med barnehagene. Mobbing var det mest etterspurte temaet for foredrag. 

Statsråd Jan Tore Sanner i Bø

Sanner besøkte FUB og FUG i Bø

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte i dag sekretariatet til FUB og FUG i Bø i Telemark. Besøket ble kombinert med de halvårlige møtene som utvalgene har med politisk ledelse.

Logoene FUB og FUG

Vi legger om til ny dataløsning

Dette er ingen aprilspøk: I dag 1. april legger FUB og FUG legger om datasystemet og det kan gå ut over tilgjengeligheten vår de nærmeste dagene. Vi må dessverre ta høyde for at det kan oppstå noen problemer, men dette skal vi prøve å få løst så fort og smertefritt som mulig!

Bilde plakat varsling

Ny plakat om varsling

Mange foreldre som tek kontakt med FUB seier dei vert mistrudd når dei tek opp kritikkverdige tilhøve i barnehagen. FUB har laga ein plakat med tips og råd om korleis ein kan varsle.

Lou C. Norreen på fagdag i Asker

Gir foreldreundersøkelsen et riktig bilde?

Vi må være bevisst hvordan vi bruker foreldreundersøkelsen? Er spørsmålene gode nok? Har foreldrene gode nok forutsetninger for å besvare dem? Gir den et reelt bilde?

Planeter på board Maurtuva bhg

Barnehagedagen: - Vi må følge barnas spor

- Kan vi lage regnbuesmoothie? Spørsmålet fra Kornelia på avdeling Knotten i Maurtuva barnehage fikk personalet og de andre barna til å undre seg. For hva var regnbuesmoothie? De gikk i gang med å undersøke.

Programledere og gjester podcast

Ny podcast til Barnehagedagen

- Hvorfor er nysgjerrighet så viktig for barn? spør FUBs seniorrådgiver Lou Cathrin Norreen i en helt ny podcast som er laget til Barnehagedagen. To av de tre ekspertene som har skrevet artikler om barns undring og nysgjerrighet er gjester i studio.

May Britt Drugli

Små barns undring – en ressurs i hverdagen

Små barn er nysgjerrige og interessert i å finne ut av det meste. De er rett og slett små forskere som undersøker alt som kommer i deres vei med iver og glød.

Plakat Barnehagedagen 2019 u tekstfelt

Her er plakatene til Barnehagedagen!

Mange er i gang med planlegging av Barnehagedagen 12. mars. Her er plakater som kan brukes til å invitere foreldre og andre til arrangement, eller som kan henges opp for å minne om årets tema.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk