Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
MØTTE FUB: Kunnskapsminister Guri Melby møtte FUB-ledelsen og sekretariatet digitalt torsdag ettermiddag.

Guri Melby: - Åpen for å få på plass klagerett

FUB møtte kunnskapsministeren

- Jeg er definitivt åpen for at det er en rettighet vi må få på plass, sa kunnskapsminister Guri Melby, da FUB lurte på hvorfor den nye loven om psykososialt miljø i barnehagen ikke har samme klageordning skolen. FUB ønsker muligheten for å melde forsømmelser til statsforvalteren.

RINGTE FUB: Bilde av hånd som holder en telefon. Totalt 96 ganger ringte foreldre til FUB for å be om råd.

Dette lurte barnehageforeldre på i 2020

Flere i kontakt med FUB enn året før

I 2020 mottok Foreldreutvalget for barnehager (FUB) totalt 234 henvendelser fra barnehageforeldre. Organisering av tillitsverv, samarbeidsproblemer med barnehagen, og betaling av barnehage under korona har dominert rådgivningene. 

JULEHILSEN: Einar Olav Larsen ønsker alle barn, foreldre og barnehageansatte god jul.

- Bruk julehøytida til kvalitetstid med barna

FUB-lederens julehilsen

Annerledesåret 2020 er på vei mot slutten og vi runder av med en litt dempet julefeiring som følge av pandemien. Selv om man blir færre enn vanlig rundt treet oppfordrer jeg familier til å utnytte julehøytida til kvalitetstid med barna; med god tid til å spille spill, lese og gå turer i naturen, skriver FUB-leder Einar Olav Larsen i sin julehilsen. 

MAUR?: Studenter ved USN campus Porsgrunn innen faget kunst, kultur og kreativitet på barnehagelærerutdanninga har fått kreativt utløp og har laget figurer av kvist og ståltråd.

Hvordan unngå moralisme og dommedagspedagogikk?

Barnehagedagen 2021

Barnehagen skal bidra til at barna forstår at dagens handlinger har konsekvenser for fremtiden. Dette er et etisk aspekt som må ses i sammenheng med hva slags barndom vi ønsker at barna skal ha. Skal barn leve i et fremtids- eller samtidsperspektiv? spør barnehagelærer og leder i Norsk Reggio Emilia nettverk, Mona Nicolaysen.  

MAT I BARNEHAGEN: Bildet viser et assortert utvalg av mat. Ost, makrell i tomat, smør og frukt.

Barnehagen er stengt - skal jeg betale for maten?

Udir svarer

FUB blir ofte kontaktet av foreldre som får beskjed om å betale for barnehagematen til tross for at barnehagen er midlertidig stengt. Har barnehagene egentlig anledning til dette?

UNDER OVERFLATEN: Bilde under og over vannoverflaten.

De du kjenner bryr du deg om

Fagartikkel til Barnehagedagen 2021: Henning Røed

De fleste av oss er nok litt sånn at de vi bryr oss om, er de vi kjenner. De som er litt fremmede eller de vi ikke vet så mye om er det vanskeligere å bry seg om. Og slik er det nok også med vårt forhold til dyr og natur, skriver forfatter Henning Røed i sin artikkel til Barnehagedagen 2021. 

Beate Darrud[1]

Full sirkel for ny FUB-rådgivar

Ho kjem frå ei spanande tid med balansegang mellom å vere oppvekstsjef i to kommunar samstundes og arbeid med kommunesamanslåing. Frå 1. oktober blei Beate Darrud ein del av rådgivarteamet i FUB.

helmer ligger1

Barnehagen er stengt - må jeg betale likevel?

Foreldreutvalget for barnehager (FUB) blir hyppig kontaktet av foreldre om betaling av barnehager ved nedstenging. Utdanningsdirektoratet var tydelig overfor barneforeldre foran inneværende runde med lokale nedstengninger.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk