Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
FUB-leder og FUG-leder signerer Partnerskap mot mobbing

FUB og FUG deltar på Arendalsuka

Begge de nasjonale foreldreutvalgene vil være på plass på torget i Arendal i august. Som partnere i Partnerskap mot mobbing vil utvalgenes ledere stå på stand onsdag 14. august.

Portrett Marie Skinstad-Jansen Foto: FUB

FUB bekymret for hull i politiattester

FUB har sendt brev til Kunnskapsdepartementet der de tar opp problemene knyttet til politiattestene for barnehageansatte. Disse har hull og mangler som gjør at for eksempel voldsdømte i verste fall kan få jobb i barnehagen.

Jente fra Tærnan barnehage

Myk start etter en god sommer

Sommerferien er her og i mange barnehager har det vært avslutninger for foreldre og barn. Det er en fin anledning til å bli kjent med andre og en hyggelig stund for store og små. Som forelder spiller du en viktig rolle for ditt barn, og gjennom nye bekjentskaper kan du også bety noe for andre voksne og barn.

Gruppe FUB-utvalget 2015-2019

Har du forslag til nye FUB-medlemmer?

Foreldre teller i barns barnehagehverdag. Nå er det mulig å foreslår kandidater til nytt FUB-utvalg for de neste fire årene. Dette er viktige verv for å fremme foreldrestemmen i saker som gjelder barnehagemiljøet.

Ingrid Lund t.v., Tove Flack og Frode Restad

Mobbing - kva er rett definisjon?

Korleis skal ein definere mobbing? Og korleis vil ulik ordbruk og forståing slå ut i praksis? Dei to forskarane Tove Flack og Ingrid Lund møttes for å greie ut om sine to heilt ulike syn på eit seminar i regi av Partnerskap mot mobbing 9. mai.

FUB-leder Marie Skinstad-Jansen og nestleder Espen Agøy Hegge

FUB i 2018: Mange viktige saker

FUB-utvalget har hatt stor aktivitet i 2018 til tross for at flyttingen av sekretariatet fra Oslo til Bø i Telemark har preget virksomheten. Mange foreldre savnet også i 2018 god dialog og samarbeid med barnehagene. Mobbing var det mest etterspurte temaet for foredrag. 

Statsråd Jan Tore Sanner i Bø

Sanner besøkte FUB og FUG i Bø

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner besøkte i dag sekretariatet til FUB og FUG i Bø i Telemark. Besøket ble kombinert med de halvårlige møtene som utvalgene har med politisk ledelse.

Logoene FUB og FUG

Vi legger om til ny dataløsning

Dette er ingen aprilspøk: I dag 1. april legger FUB og FUG legger om datasystemet og det kan gå ut over tilgjengeligheten vår de nærmeste dagene. Vi må dessverre ta høyde for at det kan oppstå noen problemer, men dette skal vi prøve å få løst så fort og smertefritt som mulig!

Bilde plakat varsling

Ny plakat om varsling

Mange foreldre som tek kontakt med FUB seier dei vert mistrudd når dei tek opp kritikkverdige tilhøve i barnehagen. FUB har laga ein plakat med tips og råd om korleis ein kan varsle.

Lou C. Norreen på fagdag i Asker

Gir foreldreundersøkelsen et riktig bilde?

Vi må være bevisst hvordan vi bruker foreldreundersøkelsen? Er spørsmålene gode nok? Har foreldrene gode nok forutsetninger for å besvare dem? Gir den et reelt bilde?

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk