Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Barnehager med vekt på natur og friluftsliv

FUBs ni tips før du velger barnehage

I mange kommuner er 1. mars fristen for å søke barnehageplass. Er du usikker på hvilken barnehage som passer best for ditt barn og familiens behov? Her er FUBs sjekkliste.

Einar Olav Larsen januar20

Barnehageforeldre savner bedre samarbeid og vil medvirke mer

I 2019 mottok Foreldreutvalget  for barnehager (FUB) totalt 221 henvendelser fra barnehageforeldre. Samarbeidsproblemer med de ansatte, det å ta verv, bemanning og kosthold i barnehagen er det som dominerer henvendelsene.

Einar Olav Larsen ute

Einar Olav Larsen ny FUB-leder

Folkemusiker, komponist og tobarnspappa Einar Olav Larsen (40) fra Verdal i Trøndelag blir ny leder for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) de neste fire årene. Nytt utvalg ble oppnevnt av Kunnskapsdepartementet i dag. 

Marie Skinstad-Jansen jan 2019

Takk for meg!

Nesten fem år er gått siden det andre nasjonale utvalget for barnehageforeldre traff hverandre for første gang. Det har vært lærerike og spennende år der vi har behandlet mange saker, truffet mange foreldre og samarbeidet med mange aktører på feltet. 

Slutt for FUB i KD 2019

- Takk for innsatsen!

I dag ble foreldreutvalgene for barnehager (FUB) og grunnopplæringen (FUG) takket av i et arrangement i Kunnskapsdepartementet etter henholdsvis fem og fire års innsats i vervene. 

Forside overgangsbrosjyren foto

Ny brosjyre om en god skolestart

Å starte på skolen er en stor begivenhet i et barns liv. Foreldrene kan være like spente og nervøse som barna. Gode forberedelser kan gjøre overgangen fra barnehagen trygg og god både for små og store. Se tipsene fra den nye brosjyren vår her.

Faglig Forum PMM 2019

Barns trygghet på nett - et komplisert bilde

- Barnas digitale liv starter allerede når de blir født, ja kanskje til og med idet de blir født, sa Kari Vold Jensen fra PBL da hun åpnet konferansen Barns trygghet på nett 14. november. Rundt 150 deltakere var samliet til faglig forum om digital mobbing.

Line Melvold i Styd kommunikasjon

- Barn trenger å bli likt!

- Barn trenger å bli likt! De burde hatt en post-it-lapp i pannen med påskrift «Lik meg!». Det å bli akseptert betyr aller mest. Det gjør det jo også for voksne, sier forfatter og foredragholder Line Melvold.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk