Partnerskap mot mobbings stand i Strandgaten vakte stor interesse i folkevrimmelen under hele Arendalsuka. Alle de 12 partnerne tok sin del av turnusen.
 
FUB-leder Marie Skinstad Jansen, datteren Vårin (8), FUB-rådgiverne Lou Cathrin Norreen og Marianne Fehn og kontorsjef i FUG og FUB, Marianne Dahlseng fikk nok å gjøre da et lite opptog med gule vester toget forbi.

Marie Skinstad Jansen knytter vennskapsbånd
(Foto: FUB)

Vennskapsbånd

- Vil dere ha vennskapsbånd? De små nølte ikke og trengte hjelp til å knytte. - Gotteri også? Barna kikket litt usikre opp på de voksne fra barnehagen som nikket og gjorde unntak på en dag som denne – og i selveste Arendalsuka.

De ansatte fikk med seg brosjyrer med tips og råd til de voksne, og FUBs plakat om vennskap. Og i morgen skulle de få besøk av Stortingspresidenten.
 
Sammen med materiell til foreldre og lokalpolitikere ble vennskapsbåndene svært populære. Både små og store barn og en del voksne fikk knyttet på seg bånd, og fikk med et ekstra til å gi bort til en venn eller annen de vil bli kjent med.

FUB-gjengen på stand i Arendal
(Foto: FUB)

Langsiktig samarbeid

I målformuleringen til Partnerskap mot mobbing står det: 

“ Vi har store ambisjoner for arbeidet vårt. Vi vil forplikte oss selv til å utfordre hverandre både på handlinger og fremdrift de neste fem årene”.
 
De 12 partnerne der FUB og FUB er med signerte alle avtalen 15. Januar 2015. Regjeringen er en av av samarbeidspartene, derfor tok også kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner turen til på standen i Arendal og stod vakt sammen med FUB.

Jan Tore Sanner og Marie Skinstad-Jansen
(Foto: FUB)

Foreldre viktige

- Foreldre er viktige for både sitt eget barn og for miljøet i barnehagen og på skolen. De voksne må samarbeide godt og de ansatte må skape en atmosfære som gjør at foreldrene kan ta opp alle typer spørsmål, sa Sanner.
 
- Husk at du er rollemodell for barn og unge, vær raus og inkluderende og hjelp barna til å være en god venn, var noe av budskapet til de voksne å materiellet som ble delt ut å standen.
 
Du kan lese mer på partnerskapmotmobbing.no

Sanner knyttet vennskpsbånd
(Foto: FUB)
Marie Skinstad-Jansen og Vårin i Arendal
(Foto: FUB)