Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Gruppefoto høynivåmøtet 2020

FUB forpliktet seg til å ta barn og unges digitale liv på alvor

På et høynivåmøte i Oslo i dag anført av to ministre og Stortingspresidenten, signerte FUB-leder Einar Olav Larsen på en felles forpliktelse om å ta barn og unges digitale liv på alvor. FUB vil bidra til at det digitale livet blir et trygt sted å være.

Faglig Forum PMM 2019

Barns trygghet på nett - et komplisert bilde

- Barnas digitale liv starter allerede når de blir født, ja kanskje til og med idet de blir født, sa Kari Vold Jensen fra PBL da hun åpnet konferansen Barns trygghet på nett 14. november. Rundt 150 deltakere var samliet til faglig forum om digital mobbing.

Dialogmodellen

Dialogmodellen mot mobbing i barnehagen

Dialogmodellen er en nettbasert ressurs og et verktøy alle barnehager kan ta i bruk i arbeidet mot mobbing som også inkluderer foreldrene. Modellen er utarbeidet av Ingrid Lund, professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i Agder m.fl.

Ingrid Lund t.v., Tove Flack og Frode Restad

Mobbing - kva er rett definisjon?

Korleis skal ein definere mobbing? Og korleis vil ulik ordbruk og forståing slå ut i praksis? Dei to forskarane Tove Flack og Ingrid Lund møttes for å greie ut om sine to heilt ulike syn på eit seminar i regi av Partnerskap mot mobbing 9. mai.

Full sal mobbeseminar Arendal

Lett å fraskrive seg ansvar for mobbing i barnehagen

Stort engasjement og fullsatt sal da ”Mobbing i barnehagen – et felles ansvar” var tema på Arendalsuka i regi av Partnerskap mot mobbing torsdag. Mobbing som er resultat av barnets læringsmiljø og en lovfestet rett til et godt miljø i barnehagen var viktige tema

glade barn, fellesskap

Mobbing i barnehagen

Helt siden Foreldreutvalget for barnehager ble opprettet i 2010, har mange foreldre henvendt seg for å få råd og veiledning om barn som ikke trives i barnehagen. Felles for mange av sakene er at barnehagene ikke tar det på alvor til tross for foreldrenes iherdige forsøk på å få hjelp. FUB mener at begrepet mobbing er like aktuelt i barnehage som i skole.

Erna Solberg og partnerne signerer

Signerte Partnerskap mot mobbing

I dag signerte lederne av Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) et nytt Partnerskap mot mobbing 2016–2020. Det skjedde på Marienlyst skole i Oslo med statsministeren i spissen.

Hele Barnet - prosjektgruppen

Vaksne bagatelliserer mobbing i barnehagen

Minst eit barn pr. barnehage opplever utestenging frå leik. Men kvar fjerde vaksen tek ikkje dette på alvor. - Det er svært bekymringsfullt, seier FUB-leiar Marie Skinstad-Jansen. Hvis ikkje dei vaksne trur på det, vil dei heller ikkje kunne gripe inn.

Lederne i FUB og FUG samtaler

Mobbing skjer i barnehagen

Både ansatte, foreldre og barna selv bekrefter at mobbing skjer i barnehagen. Dette går fram av funn fra prosjektet Hele barnet hele løpet (2013-2015) . FUG og FUB har vært delaktige i prosjektet.

Jente bader i sjøen_Hele barnet

"Hele barnet hele løpet" - mobbing i barnehagen

”Hele barnet hele løpet" – mobbing i barnehagen er navnet på et samarbeidsprosjekt FUG og FUB har hatt med blant annet Universitetet i Agder (UiA) siden 2013. I desember 2015 ble helt ny forskning om mobbing i barnehagen offentliggjort som følge av dette.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk