Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hedda Greni og sønnen Martin under koronastenging

Liten kontakt hjem-barnehagen under stenging, men foreldre fornøyde

I en undersøkelse Opinion har utført for Foreldreutvalget for barnehager (FUB), svarer 94% av foreldrene at de har hatt kontakt med barnehagen de tre første ukene av stenging. 81% sier at de ikke savnet noe. Men for halvparten skjedde kontakten sjeldnere enn en gang i uka.

Portrett Einar Olav Larsen (Foto: FUB)

Barnehageforeldre savner bedre samarbeid og vil medvirke mer

I 2019 mottok Foreldreutvalget  for barnehager (FUB) totalt 221 henvendelser fra barnehageforeldre. Samarbeidsproblemer med de ansatte, det å ta verv, bemanning og kosthold i barnehagen er det som dominerer henvendelsene.

Einar Olav Larsen ute

Einar Olav Larsen ny FUB-leder

Folkemusiker, komponist og tobarnspappa Einar Olav Larsen (40) fra Verdal i Trøndelag blir ny leder for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) de neste fire årene. Nytt utvalg ble oppnevnt av Kunnskapsdepartementet i dag. 

Plakat Barnehagedagen 2019

Barnehagedagen 2019: «Jeg lurer på …»

Tirsdag 12. mars markeres den nasjonale Barnehagedagen over hele landet. Også i år har hundrevis av barnehager forberedt med aktiviteter knyttet til årets slagord «Jeg lurer på …». Barns nysgjerrighet og undring er stikkordene for temaet i år.

Marie Skinstad-Jansen jan 2019

Barnehageforeldre opptatt av organisering og økt medvirkning

I 2018 mottok Foreldreutvalget  for barnehager (FUB) 41 færre saker enn året før om dårlig samarbeid og medvirkning i barnehagen. Det er gledelig. Til gjengjeld spurte nesten dobbelt så mange om ulike sider ved det å organisere seg og å ta verv.

Logo Barnehagedagen 2018

Barnehagedagen 2018: La meg skape!

Tirsdag 13. mars markeres den nasjonale Barnehagedagen over hele landet. Med slagordet  ”La meg skape”, har hundrevis av barnehager i år forberedt seg på temaet kunst, kultur og kreativitet.

Marie Skinstad-Jansen desember 2016

FUB og FUG flyttes til Bø i Telemark

Regjeringen har i dag bestemt at sekretariatet for Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) skal flyttes til Bø i Telemark. Flyttingen skjer innen utgangen av 2018.

Ressursbank

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk Sami - Samisk