(Foto: Stig Brusegard, Utdanningsforbundet)

Alle barnehager som bestiller materiell til Barnehagedagen 2016 er med i trekningen om å vinne et besøk med høytlesing av barnebokforfatter Bjørn F. Rørvik i uke 21.

Rørvik har blant annet skrevet de kjente bøkene om «Bukkene bruse på badeland» og "Bukkene bruse vender tilbake", som begge er illustrert av Gry Moursund.

Du kan lese mer om forfatteren her.

Les høyt for oss plakat

To plakater

Vi har laget to plakater som dere kan bruke for å markere Barnehagedagen. Den ene er en arrangementsplakat som har plass til å legge inn tekst om eget arrangement. Den andre er en plakat med en fin ramme som kan brukes til å lage barnas egne lesetips.

Se her for tips til arrangement og hvordan lage plakat med barnas lesetips.

Bildet til venstre viser hvordan plakaten til lokale arrangementer er.

Her er det pedagogiske opplegget til Barnehagedagen 2016.

Les mer om Barnehagedagen 2016 her.

Frist 19. februar

Bestillingsfristen for materiell er 19. februar 2016. Vi vil annonsere vinneren av forfatterbesøket på selve Barnehagedagen. 

Materiellet kunne bestilles og fås tilsendt via egen lenke.

 

Marie Skinstad-Jansen foran barn på matkultursenter
(Foto: FUB)

Les høyt for barna!

Med slagordet Les høyt for oss! på Barnehagedagen, understrekes barnehagenes arbeid med å sikre barna en god språkutvikling med særlig vekt på å lese høyt for og med barna.

- Vi håper så mange som mulig benytter anledningen 1. mars til å løfte fram og synliggjøre betydningen av språk og lesing fra barna er små. Å lese for og med barna er viktig for all videre læring, og det styrker relasjonene mellom barnet og den voksne, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen.

Det er Fagforbundet, Utdanningsforbundet og FUB som hvert år samarbeider om Barnehagendagen.